|
Stanislav Chudík

Poznáme detských majstrov Slovenska za rok 2023

SLO

V piatok 2. júna sa v Banskej Bystrici uskutočnili Detské majstrovstvá Slovenska v malom futbale. Na Detských majstrovstvách Slovenska v malom futbale si zahralo v štyroch kategóriách 51 tímov a viac ako 700 detí v 106 zápasoch. O titul sa bojovalo v kategóriách U8, U10, U13 a U15.

V najmladšej kategórii ostal titul v Banskej Bystrici.    

Do bojov o medaily sa v najmladšej kategórii prebojovali deti z 2 dvoch škôl v Banskej Bystrici a po jednej z Prešova a Serede. V prvom semifinále sa proti sebe postavili žiaci ZŠ Šrobárovej z Prešova a ZŠ Spojovej Banská Bystrica. Do finále postúpili žiaci zo ZŠ Šrobárovej, ktorí zvíťazili 3:0. V semifinále číslo dva sa stretli žiaci ZŠ Moskovská z Banskej Bystrice a ZŠ Juraja Fándlyho zo Serede. V zápase padol iba jediný gól a ten strelili deti zo základnej školy v Seredi, ktorí sa tak stali druhým finalistom. V boji o bronz tak nastúpili ZŠ Šrobárova Prešov a ZŠ Moskovská Banská Bystrica. Bronzové medaily si nakoniec po výhre 1:0 vybojovali deti zo ZŠ Moskovskej Banská Bystrica. Vo finálovom zápase medzi banskobystrickou ZŠ Spojová a seredskou ZŠ Juraja Fándlyho sa zápas skončil v riadnom hracom čase nerozhodne. O víťazovi kategórie U8 tak rozhodli až pokutové kopy. Tie úspešne zvládli žiaci ZŠ Spojovej z Banskej Bystrice, ktorí sa tak stali majstrami Slovenska v malom futbale v kategórii U8. 


V kategórii U10 titul do Bratislavy

Do semifinále sa v kategórii U10 prebojovali ZŠ Tulipánová Nitra, ktorá sa stretla v boji o finále so šamorínskou ZŠ Mateja Bela. Prvé semifinále lepšie zvládli žiaci ZŠ Tulipánovej z Nity, ktorí vyhrali 2:0. Druhé semifinále bolo záležitosťou dvoch bratislavských základných škôl. ZŠ Sokolíkova bojovala proti ZŠ Sibírskej. V druhom semifinále sa tešili z postupu žiaci ZŠ Sokolíkova, ktorí vyhrali 3:0. V boji o tretie miesto sa tak stretli žiaci šamorínskej ZŠ Mateja Bela proti ZŠ Sibírskej Bratislava. Bronz nakoniec získali šamorínski žiaci zo ZŠ Mateja Bela, ktorí vyhrali 2:0. Vo finále medzi ZŠ Tulipánovou z Nitry a ZŠ Sokolíkovou Bratislava sa taktiež zrodil nerozhodný výsledok v riadnom hracom čase. Po výsledku 0:0 nasledovali pokutové kopy. Tie rozhodli o tom, že majstrom Slovenska v malom futbale detí sa stali deti z bratislavskej ZŠ Sokolíkova. 


V semifinále sa stretla ZŠ Pohraničná Komárno a CZŠ sv. Cyrila a Metoda Sereď. Semifinále ovládli jasne komárňanskí žiaci, keď zvíťazili 3:0. V druhom semifinále sa stretli ZŠ Sokolíkova Bratislava a ZŠ Tulipánová Nitra. Po výsledku 1:1 museli o postupujúcom do finále rozhodnúť pokutové kopy. Tie rozhodli o tom, že vo finále nastúpi ZŠ Tulipánová Nitra. V boji o bronz sa tak stretli CZŠ sv. Cyrila a Metoda Sereď proti ZŠ Sokolíkova Bratislava. V riadnom hracom čase sa zápas o bronz skončil výsledkom 2:2 a tak o držiteľovi bronzu rozhodli pokutové kopy. Tie lepšie zvládli žiaci ZŠ Sokolíkova Bratisalva. Vo finále sa o titul proti sebe postavili ZŠ Pohraničná Komárno a ZŠ Tulipánová Nitra. Finálový zápas rozhodol jediný gól a ten strelili nitrianski žiaci zo ZŠ Tulipánová, ktorí sa tak stali majstrami Slovenska v malom futbale v kategórii U13.


V najstaršej kategórii titul pred domácu základnú školu

V prvom semifinále kategórie U15 sa stretli žiaci ZŠ Mirka Nešpora z Prešova a Munka utcai Alapiskola z Komárna. V dramatickom semifinále, ktoré skončilo 0:0, rozhodli o finalistovi až strely z pokutového bodu. Lepšie ich zvládli žiaci Munka utcai Alapiskola z Komárna. V druhom semifinále sa stretla ZŠ s VJM - Alapiskola Tomášov proti ZŠ Moskovská Banská Bystrica. Po víťazstve 1:0 postúpili do finále žiaci z Banskej Bystrice. V boji o bronz medzi prešovskou ZŠ Mirka Nešpora a ZŠ s VJM - Alapiskola Tomášov sa nakoniec zo zisku bronzu tešili žiaci zo ZŠ s VJM - Alapiskola Tomášov. Vo finále medzi Munka utcai Alapiskola z Komárna a ZŠ Moskovskou z Banskej Bystrice v riadnom hracom čase gól nepadol a tak aj tu nasledovala penaltová dráma. Tú nakoniec lepšie zvládli žiaci z banskobystrickej základnej školy Moskovskej, ktorí tak ovládli kategóriu U15  a stali sa majstrami Slovenska v malom futbale v tejto vekovej kategórii. 


Najlepšie tímy a ocenení žiaci

Kategória U8:
1. ZŠ Spojová Banská Bystrica
2. ZŠ Juraja Fándlyho Sereď
3. ZŠ Moskovská Banská Bystrica

Najlepší brankár:
Samuel Matušík - ZŠ Juraja Fándlyho Sereď
Najlepší strelec: Jakub Rusko - ZŠ Spojová Banská Bystrica

Kategória U10:
1. ZŠ Sokolíkova Bratislava
2. ZŠ Tulipánová Nitra
3. ZŠ Mateja Bela Šamorín

Najlepší brankár: Damián Leo Slovák - ZŠ Tulipánová Nitra
Najlepší strelec: Teodor Listmajer - ZŠ Sokolíkova Bratislava

Kategória U13:
1. ZŠ Tulipánová Nitra
2. ZŠ Pohraničná Komárno
3. ZŠ Sokolíkova Bratislava

Najlepší brankár: Matúš Petro - ZŠ Sokolíkova Bratislava
Najlepší strelec: René Tóth - ZŠ Pohraničná Komárno

Kategória U15:
1. ZŠ Moskovská Banská Bystrica
2. Munka Utcai Alapiskola Komárno
3. ZŠ s VJM - Alapiskola Tomášov

Najlepší brankár: Alexander Fekiač - ZŠ Moskovská Banská Bystrica
Najlepší strelec: Jakub Polaščák - ZŠ Mirka Nešpora Prešov

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) U-8
# Tím Z Skóre Body
1. ŠRO Šrobárova 2 4:1 4
2. ZŠF Fándlyho 2 2:1 4
3. PIE ZŠ Pieninská 2 2:6 0

štatistiky

Slovensko (SLO) U-8
1. PIE Alex Midrjak 2 Gólov
2. ŠRO Matias Gerda 2 Gólov
3. ŠRO Branko Čierník 1 Gólov
4. ZŠF Filip Vidovič 1 Gólov
5. ZŠF Lucas Barienčík 1 Gólov
6. ŠRO Filip Kišš 1 Gólov
7. ZŠF Sebastián Greguška 0 Gólov